Purificare cu sauna

Purificare cu saună, frunze şi ceaiuri

Suntem extenuaţi, indispuşi şi nu ne simţim bine în propria piele? Dacă dorim să ne revigorăm, să ne întoarcem cu forţe proaspete şi fortificaţi la activităţile zilnice, dacă vrem să eliminăm din corp substanţele nocive, pentru a preveni apariţia bolilor, sauna combinată cu frunze şi ceaiuri este opţiunea ideală! Paginile următoare ne dezvăluie cum să ne detoxifiem organismul în cinci zile cu ajutorul saunei şi cum să scăpăm de kilogramele în plus. Pe lângă acestea, putem citi despre efectul purificator al unor alimente şi cum anume reuşim să stopăm, după posibilităţile noastre, chiar şi în zilele obişnuite, depunerile reziduale din organism. Pentru purificarea organismului cele mai bune perioade sunt anotimpurile moderate, adică primăvara şi toamna.

Ce este mai exact purificarea?

În capitolul „Detoxifierea organismului” am aflat toate aspectele importante legate de metabolismul acidului, despre efectul negativ exercitat asupra organismului şi despre cum să eliminăm aceste neajunsuri cu ajutorul saunei. Să facem o recapitulare.

Lupta acido-bazică

Nu înseamnă că tot ceea ce ne place este şi bun - de exemplu cafeaua. Dacă bem mai mult de trei ceşti de cafea pe zi putem să ne aşteptăm la efecte dăunătoare; tulburarea gestionării acizilor duce la acidificarea organismului. Acest lucru nu este valabil numai pentru cafea, ci pentru mai multe produse, cum ar fi alcoolul, tutunul şi alimentele care conţin zahăr rafinat. La acestea mai putem adăuga alimentele care au un efect mare acidificator, de exemplu anumite produse din carne şi cârnaţii. Toate acestea „acidifică” şi cu timpul ne îmbolnăvesc. Organismul sacrifică multe substanţe preţioase pentru degradarea acizilor dăunători, pe care îi inhibă şi îi distrug printr-un proces chimic. Între timp se formează săruri, care constituie reziduuri.

În principiu, aceste reziduuri au acelaşi efect nociv asupra organismului ca şi acizii în sine.

Cură de purificare

Cura de purificare constă în consumarea de alimente alcaline şi de multe lichide. În felul acesta reziduurile se degradează şi organismul elimină acizii. 
Să consumăm multe ceaiuri!
Ceaiul este alcalin, deoarece conţine multe substanţe minerale: 300 mg / cană. În primul rând ceaiul verde nefermentat este ideal pentru degradarea acizilor, pentru că inhibă şi radicalii liberi.
Neutralizarea acizilor şi toxinelor eliberate
Pentru degradarea toxinelor organismul are nevoie de multe substanţe minerale şi vitamine, care trebuie asigurate din exterior – cel mai bine cu alimente alcaline integrale
Eliminarea substanţelor reziduale
Pentru aceasta cea mai indicată este apa necarbogazoasă. Apa minerală carbogazificată nu este adecvată. Sauna este de ajutor în munca purificatoare a ficatului, intestinului, rinichilor şi pielii.
Ceaiul este foarte sănătos, potoleşte setea şi are un gust plăcut
Pe lângă toate acestea mai pierdem şi din greutatea corporală

Cura pentru eliminarea acizilor şi de purificare este adecvată în primul rând pentru păstrarea sănătăţii şi a vitalităţii. În felul acesta scăpăm de problemele cronice, chiar putem slăbi câteva kilograme. Din această cauză nu este nevoie să numărăm caloriile în timpul curei de purificare, deoarece această cură împreună cu ceaiurile şi sauna ar trebui să fie o distracţie. Nu a fost concepută pentru o dietă drastică, dimpotrivă: în principiu putem consuma orice fel de alimente care ne plac, dar trebuie să avem grijă ca aceste alimente să fie alcaline, împreună cu multe fructe şi legume.
Ceaiuri medicinale
Punctul de atracţie al curei de purificare îl reprezintă ceaiurile medicinale: amestecuri gata preparate, separat pentru anumite organe şi perioade ale zilei. Să nu uităm însă: ceaiul medicinal este un adevărat medicament! Este indicat să respectăm dozele prescrise şi în felul acesta prevenim efectele secundare neplăcute, cum ar fi diareea sau balonarea. În cazul în care ceaiul hepatic este prea amar, îl diluăm cu apă după gust sau putem chiar să renunţăm la el şi în locul lui să consumăm ceaiuri care elimină acizii din sânge. Vom opta pentru cel care ne place mai mult.
Preparate alcaline
Pentru inhibarea acizilor, organismul are nevoie de agenţi neutralizatori. Pentru acest lucru sunt potrivite preparatele din substanţe minerale cu un conţinut echilibrat.

Vom consulta medicul care din amestecuri sunt potrivite. Sunt agenţi care dezacidifiază celulele şi sângele. Se comercializează produse care nu funcţionează numai ca inhibitori, ci reglează producerea acidului gastric.

Atenţie!

Amestecuri de ceaiuri gata preparate 

Ceaiurile recomandate se găsesc în magazinele cu produse naturiste sau în farmacii. Amestecul poate fi preparat de farmacist pe baza reţetei terapeutului. Pentru dezacidificare ceaiul verde este cel mai potrivit. Fiertura se lasă să stea 10 minute înainte de consumare. Se consumă două ceşti cu ceai verde pe zi.

Apă necarbogazoasă

Oboseală permanentă? Poate că nu consumăm destule lichide? În momentul când sângele se îngroaşă, pierde din calităţi şi nu mai poate furniza destul oxigen. E indicat să consumăm apă minerală necarbogazoasă, care este hipotonică, ceea ce înseamnă că are mai puţine substanţe minerale decât sângele uman şi organismul o poate asimila mai uşor. Putem consuma şi apă de la robinet, dacă este de calitate adecvată. Apa necarbogazoasă trebuie să conţină cel puţin 600 mg de hidrogen carbonat, mult calciu, potasiu, sodiu şi magneziu, dar mai puţin clorid.
Sucuri de fructe
Cele mai sănătoase sunt sucurile de fructe proaspăt stoarse. E mai bine dacă pregătim un vas cu diferite fructe proaspete şi consumăm din ele în mod permanent. Dacă preferăm totuşi sucul de fructe, îl diluăm cu apă minerală necarbogazoasă. Dintre sucurile de fructe pe care le găsim în supermarketuri foarte multe sunt adevărate „bombe de zahăr”.

Alimente alcaline

Sote de mazăre şi linte Varză 
Mâncare de fasole albă Spaghete cu sos de roşii Supă cu tăiţei 
Supă de cartofi 
Salată de paste 
Ardei umpluţi Minestrone 
Salată de varză
Atenţie: sucul de fructe consumat în cantităţi mari are efect diuretic.
Diluarea corectă: 1/3 suc de fructe, 2/3 apă
Sucuri de legume
Se recomandă sucul de sfeclă, roşii sau morcovi. Sucurile de legume conţin mai multe substanţe nutritive decât sucurile de fructe şi sunt mult mai uşor de digerat.

Să consumăm sucuri de legume!
Alimente sărace în alcaline
Câteodată nu avem suficient timp pentru alimente sofisticate şi consumăm hrană semipreparată- cel mai bine alegem care au mai puţini acizi.

Vitalitate excepţională în 5 zile

Cura de 5 zile este cea mai scurtă pe care trebuie să o alocăm pentru purificarea organismului. Depinde de noi dacă o prelungim la două sau patru săptămâni şi, bineînţeles, depinde de cât dorim să slăbim. Cura de cinci zile este destinată în special pentru alimentaţia săracă în acizi.

Ceea ce ne oferă cura

Prin cura de purificare intensificăm toate caracteristicile şi efectele pozitive ale saunei.

După saună ne simţim plini de vitalitate şi prospeţime. Creşte considerabil şi performanţa. Prevenim toate bolile generate de nivelul ridicat de acizi din organism Totodată, şi dispoziţia necesită această cură deoarece, după cum se ştie, acizii ne fac mai agresivi şi nemulţumiţi. În cazul în care scade nivelul acidului avem sentimente pozitive şi devenim mai înţelegători.

Organismul devine mai sensibil

Cura de cinci zile nu este o dietă! Din următoarele recomandări alegem ce ne place. Se acceptă orice ne place şi este benefic. Ne vom obişnui foarte repede cu alimentaţia diferită şi vom consuma mâncarea cu plăcere. În curând, organismul se va simţi foarte bine fără acizi şi nici nu ne vor lipsi.

Mai întâi, lucrurile cele mai importante

Să încercăm să renunţăm la cafea, alcool şi fumat. 
Hrana va fi compusă din alimente alcaline: putem consuma după plac fructe, legume proaspete, ierburi, rădăcini, legume păstăioase, seminţe, nuci, cereale şi produse din tărâţe. Vom fi mai reţinuţi cu salamurile şi carnea. Peşte vom consumă o dată pe săptămână. 
Vom practica mişcarea în aer liber; 30-60 de minute de antrenament fizic sunt optime. Nu suntem atât de rezistenţi? Vom începe în acest caz cu plimbări susţinute. Sunt mai sănătoase decât alergările uşoare. Vom consuma zilnic trei-cinci litri de lichide: ceaiuri medicinale, apă necarbogazoasă, sucuri de fructe şi legume diluate cu apă. 
De trei ori pe zi se poate consuma un preparat alcalin, de exemplu bicarbonatul de sodiu, care este ca un tampon împotriva acizilor din sânge. 
Vom lua inhibitori de radicali liberi: vitamine A, C şi E şi seleniu. Cina: nu vom lua cina mai târziu de ora 19! 
O dată la două, trei zile vom frecventa sauna şi ne vom hotărî pentru un masaj profesionist. 
Vom merge la culcare înainte de ora 23 şi vom încerca să gândim pozitiv. 
Nu este nevoie să numărăm caloriile!

Laptele bătut mixat cu căpşuni este ideal între două mese

Alegere după propriul gust

Tonic şi delicios
Musli de fructe din următoarele componente: o banană mică, 1 kiwi, ½ măr, o mandarină, 150 g iaurt degresat Pâine din tărâţe cu ceapă verde şi brânză condimentată, o roşie Salată de fructe din următoarele componente: o felie de pepene verde, o felie de ananas, o caisă, un pumn de cireşe şi zeama de la o portocală roşie Ceai: ceai purificator sangvin (nu conţine diuretic) din ciuboţica-cucului – atenţie în caz de alergie!
Gustări
lapte bătut mixat cu 150 g căpşuni 
150 g iaurt cu o linguriţă de fulgi de ovăz şi câteva boabe de struguri 
băutură din fructe proaspete: o portocală, 300 g morcovi, ½ măr şi un kiwi 
50 g varză acră şi o felie de pâine din tărâţe 
salată verde cu 50 g mozarella şi o roşie
suc de roşii cu pătrunjel mărunţit, condimentat cu sare şi piper 
ceai diuretic pentru vezică şi rinichi
Pentru prânz
variante de salată verde cu pleurotus prăjit 
orez nedecorticat cu ciuperci chinezeşti, bambus, morcovi, ceapă şi gulie
200 g de sebastă (peşte ghimpos) pe pat de ceapă şi cartofi fierţi 
50 g paste din tărâţe cu ardei, dovlecel, roşii şi măsline
ceai gastro-intestinal pentru digestie sau ceai purificator sangvin
După-masă
ceai purificator cutanat (anason şi chimion - atenţie în caz de alergie!) sau ceai medicinal pentru accelerarea metabolismului
Pentru cină
supă de cartofi cu ceapă 
½ avocado umplut cu cubuleţe de roşii, cu crabi mărunţi în sos de iaurt cu mărar 
andive cu caşcaval, ananas, mandarine şi nuci 
cartofi fierţi cu brânză proaspătă condimentată şi salată de castraveţi 
ceai pentru artere sau un ceai de somn-uşor (seara nu vom consuma ceai diuretic, pentru că va trebui să ieşim de mai multe ori în timpul nopţii la toaletă)

Sfat util

Băutură de cereale – purificare optimă!

Să încercăm un preparat alcalin, băutura de cereale. În afară de vitamine conţine numeroase substanţe minerale şi oligoelemente. Fiecare mililitru de băutură de cereale conţine 5 milioane de bacterii de acid lactic – o adevărată încântare pentru flora gastrică! Zona gastrică se regenerează, neutralizează acizii şi substanţele reziduale. Dovada cea mai evidentă a efectului benefic este faptul că băutura de cereale şi sauna ajută, pe termen lung, şi în cazul psoriazisului.

Echilibru acido-bazic

Acizii sunt produşi de organism, pe când substanţele alcaline (bazice) trebuie introduse. Din această cauză hrana noastră ar trebui să fie alcătuită în proporţie de 75% din substanţe alcaline. Atenţie la proteine! Alimentele cu un nivel ridicat de proteine sunt acidificatori puternici.
© Toate drepturile rezervate 2016 Ibek Srl.